Zuid-Korea vangt opnieuw bot bij Nederlander; Stevens 'mist goede gevoel' en zegt af

Zuid-Korea vangt opnieuw bot bij Nederlander; Stevens 'mist goede gevoel' en zegt af

Gepubliceerd: vrijdag 29 augustus 2014 om 11:05vr 29-08-2014 om 11:05

Zuid-Korea heeft opnieuw zonder succes gepoogd een Nederlandse bondscoach aan te stellen. De voetbalbond van het Aziatische land greep na Bert van Marwijk en Martin Jol ook mis bij Huub Stevens, weet VoetbalPrimeur.

De zestigjarige Stevens werd door de Zuid-Koreaanse voetbalbond benaderd voor de rol van bondscoach van het land. De Aziaten zijn na eerder ervaringen met trainers als Guus Hiddink en Dick Advocaat verknocht aan de Hollandse School. Na het vertrek van bondscoach Hong Myung-bo, hij stapte op na het teleurstellend verlopen WK in Brazilië, richt het land al zijn pijlen op het aanstellen van een keuzeheer van Nederlandse komaf, maar die missie blijkt niet zo eenvoudig.

Zuid-Korea zag eerder Van Marwijk bedanken voor de functie, terwijl volgens het Algemeen Dagblad ook Jol geen trek had in een avontuur in Azië. Stevens is de derde Nederlandse trainer die een aanbieding om in Zuid-Korea als bondscoach aan de slag te gaan afslaat. Dat bevestigt zoon en zaakwaarnemer Maikel Stevens aan VoetbalPrimeur. Stevens had zijn twijfels bij een dienstverband in Zuid-Korea en wil wachten op een club waarbij hij direct het goede gevoel heeft. Eerder besloot Stevens niet in te gaan op een aanbieding van het Belgische Racing Genk.

Stevens is sinds het einde van afgelopen seizoen clubloos. De Nederlandse coach loodste in de terugronde van de Bundesliga VfB Stuttgart in veilige haven. Aan het einde van het Duitse voetbalseizoen besloten beide partijen in goed onderling overleg uiteen te gaan. Armin Veh volgde de oud-trainer van onder meer Hamburger SV, Schalke 04, PSV en Roda JC Kerkrade op in Stuttgart.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: K-League (Zuid-Korea)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws