Feyenoord greep ook naast veelbelovende Argentijn: Hij staat al lang op onze lijst
"Nou, die gaat uiteindelijk naar de Premier League naar Newcastle"

Feyenoord greep ook naast veelbelovende Argentijn: "Hij staat al lang op onze lijst"

04-09-2014 13:04
10

Feyenoord hoopte zich deze zomer te versterken met een opvolger voor Graziano Pellè. De club zette in op spelers als Bas Dost en Luuk de Jong, maar slaagde er uiteindelijk niet in een speler van dit kaliber naar de Kuip te halen. Ook spitsen van de categorie daaronder zijn maar moeilijk te porren om in de Eredivisie aan de slag te gaan, ondervond de club.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, doet in gesprek met RTV Rijnmond nogmaals uit de doeken hoe de moeizame zoektocht van de club naar een nieuwe aanvalsleider zich voltrok. Twee redenen kwamen telkens om de hoek kijken: de financiën en de uitstraling van de Eredivisie. Dost en De Jong bleken onbetaalbaar voor Feyenoord, terwijl een speler wiens naam nog niet aan de Rotterdammers gelinkt werd – Facundo Ferreyra (23) – koos voor Newcastle United.

"We zijn met Duvan Zapata bezig geweest, om die van Napoli te huren. Nou, die verhuurden hem dan toch aan een andere Serie A-club. We zijn met Facundo Ferreyra bezig geweest, een Argentijnse spits van Shakhtar Donetsk die we hoog achten en die al lang op onze lijst staat. Nou, die gaat uiteindelijk naar de Premier League naar Newcastle", zegt Van Geel in gesprek met de regio-omroep.

"Dat is één de financiële middelen, maar dat andere – en dat hoor ik ook in Amsterdam de laatste dagen dat ze dat zeggen – er zijn ook steeds minder spelers van een bepaald kaliber geïnteresseerd in de Nederlandse competitie, met alle respect. We hebben een hele mooie competitie, de stadions zitten vol, er is veel aandacht, er is veel spanning: iedereen kan van iedereen winnen, maar de uitstraling – toch ook vaak de stadions, het kunstgras hoor je dan ook vaak – dat is niet aantrekkelijk voor een bepaalde categorie spelers. Dat zijn twee reden waarom dat dan niet lukt."