Roemenen slaan Ajax-weg in en halen trainer, directeur en verdediger
Verrassende wending voor voormalig Ajax-coach

Roemenen slaan Ajax-weg in en halen trainer, directeur en verdediger

05-09-2014 18:54
1

Alfons Groenendijk gaat in Roemenië aan de slag bij Universitatea Cluj. De 50-jarige Leidenaar is als technisch directeur aangesteld bij de huidige nummer negen van de Roemeense competitie.

Groenendijk had vorig jaar Jong Ajax onder zijn hoede, dat toen voor het eerst uitkwam in de Jupiler League. De oud-profvoetballer maakte al in maart bekend dat hij in de zomer zou vertrekken uit Amsterdam. Groenendijk was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe stap in zijn carrière.

Dat is dus een directiefunctie geworden bij Universitatea Cluj, dat deze week met George Ogararu ook een nieuwe hoofdtrainer aanstelde. Ogararu volgt de ontslagen Mihai Teja op en is voor de club uit Amsterdam eveneens geen onbekende. De pas 34-jarige ex-voetballer stond tussen 2006 en 2010 onder contract bij Ajax, waar hij in de eerste twee jaar in 44 wedstrijden de rechtsbackpositie bekleedde.  

Daarnaast lijkt Danzell Gravenberch bij Universitatea aan de slag te gaan. Volgens Roemeense media neemt de club de verdediger over van Ajax, waar hij nog een eenjarig contract had. Hij speelde vorig jaarn op huurbasis voor NEC.