Ik heb lang genoeg gekeept, daarom word ik nu maar eens veldspeler
Oud-doelman gaat het proberen in de verdediging

"Ik heb lang genoeg gekeept, daarom word ik nu maar eens veldspeler"

06-09-2014 10:26
2

Dennis Gentenaar zette in de zomer een punt achter zijn carrière, maar dat betekent niet dat hij zijn kicksen bij het vuilnis zet. De doelman gaat in een andere rol verder bij de amateurs.

Gentenaar gaat spelen voor de amateurs van SV Ouderkerk in zijn woonplaats. Niet als doelman, maar als veldspeler. "Ik heb lang genoeg gekeept. Daarom word ik nu maar eens veldspeler. Ik doe het vooral voor het plezier. En ook om lekker bezig te blijven", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Gentenaar, die in april zijn laatste wedstrijd keepte bij NEC en een maand geleden afscheid nam in De Goffert, deed op trainingen altijd al mee met de veldspelers. Daar was nauwelijks te zien dat hij eigenlijk een doelverdediger was. Inmiddels houdt hij de verrichtingen van zijn oude club op een afstandje in de gaten.

"Ik heb ze gezien tegen Volendam en Fortuna", aldus Gentenaar. "Dat zag er goed uit en ze moeten vooral zo doorgaan. Het zou mooi zijn als ze de eerste periode kunnen pakken. Het gevaar zit wel in onderschatting en gemakzucht, dat zag je tegen Jong PSV."