Twente spiegelt zich aan Feyenoord: Heel volwassen, zo moeten wij ook spelen
Enschedeërs hopen niet dezelfde fout te maken als Rotterdammers

Twente spiegelt zich aan Feyenoord: "Heel volwassen, zo moeten wij ook spelen"

28-10-2014 15:59
4

FC Twente vervolgt woensdagavond het bekeravontuur met een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst. Alfred Schreuder voert in ieder geval één wisseling door.

Sonny Stevens staat onder de lat bij Twente en daardoor verkast de bekritiseerde Nick Marsman naar de bank. Stevens keepte in de vorige ronde ook al in de wedstrijd tegen Achilles '29. Dat was zijn debuut in een officieel duel nadat hij in de zomer van 2013 was overgenomen van Volendam. Blessureleed hield hem sindsdien aan de kant.

Twente neemt het op tegen Go Ahead, dat in de vorige bekerronde Feyenoord uitschakelde. Ondanks het verlies, spiegelt Schreuder zich aan de Rotterdammers. "We weten ook wat Feyenoord drie dagen later voor de competitie tegen Go Ahead heeft gedaan. In die wedstrijd speelde Feyenoord heel volwassen en zo moeten wij ook spelen. Go Ahead speelt aanvallend en voelt zich in eigen stadion heel vrij. Daarnaast gooien ze veel strijd en passie in hun spel."

Andreas Bjelland maakt nog geen deel uit van de Enschedese wedstrijdselectie. De aanvoerder, die zondag voor de wedstrijd tegen Excelsior (2-1 nederlaag) afhaakte door mysterieuze ademhalingsproblemen, is wel weer terug op het trainingsveld. Deze week worden de resultaten van verschillende onderzoeken verwacht.