Voormalige topspits Barcelona en Celtic keert als trainer terug bij oude liefde
Larsson vindt snel nieuwe werkgever

Voormalige topspits Barcelona en Celtic keert als trainer terug bij oude liefde

10-11-2014 18:11

Voormalig Zweeds international Henrik Larsson gaat aan de slag als trainer van Helsingborg. De oud-speler van onder meer Feyenoord werd maandag door de Zweedse club gepresenteerd. Eerder op de dag werd al bekend dat Larsson op was gestapt bij zijn vorige werkgever Falkenberg.

Het besluit om te stoppen bij Falkenberg kwam in Zweden als een complete verrassing, maar volgens Larsson is de nieuwe stap in zijn trainerscarrière een logische. "Ik dank Falkenberg voor het afgelopen jaar, maar toen deze kans kwam voelde ik dat ik dit besluit moest nemen'', verklaarde Larsson. "Het is allemaal vrij snel gegaan.''

De 43-jarige Zweed, die als spits furore maakte bij Feyenoord, Barcelona en Celtic, krijgt bij Helsingborg onder anderen te maken met zijn zoon Jordan Larsson. De 17-jarige aanvaller speelt sinds juli bij de nieuwe club van zijn vader. "We hebben het er thuis uitgebreid over gehad. Het is belangrijk dat we beseffen dat onze verhouding bij de club anders is dan thuis'', aldus Larsson senior.

Larsson werd in de Zweedse media ook gelinkt aan IFK Göteborg, maar koos voor de club waar hij van 1992 tot en met 1993 en 2006 tot en met 2007 voor speelde. Tijdens zijn laatste periode bij Helsingborg werd hij nog tijdelijk verhuurd aan Manchester United.