Nederlandse oefenmeester alsnog aan de slag in 'enorm interessante competitie'
Brabander kreeg de favoriete functie niet toegewezen

Nederlandse oefenmeester alsnog aan de slag in 'enorm interessante competitie'

14-11-2014 19:11

René Meulensteen gaat in de Verenigde Staten aan de slag als adviseur van Philadelphia Union. De vijftigjarige Brabander zal de club uit de Major League Soccer de komende maanden op allerlei gebieden van wijze raad voorzien, zo maakte voorzitter Jay Sugerman vrijdag bekend.

Eerder was Meulensteen in beeld om als trainer aan de slag te gaan bij Philadelphia Union, maar de clubleiding koos voor die functie voor een ander. De voormalige assistent van Alex Ferguson bij Manchester United gaat de directie onder meer adviseren bij het samenstellen van de selectie.

Onlangs verklaarde de trainer tegenover Voetbal International onder de indruk te zijn van de Amerikaanse competitie. "De Major League Soccer vind ik een enorm interessante competitie die blijft groeien. Relatief jong, maar de infrastructuur en organisatie zijn van hoog niveau."

Meulensteen werkte vorig seizoen een tijdje als hoofdtrainer bij Fulham na het ontslag van Martin Jol, maar hij moest zelf in februari ook vertrekken. De Brabander werkte eerder ook bij onder meer Brøndby IF (Denemarken) en Anzhi Makhachkala (Rusland).