Historisch punt voor dwergstaat: Ik heb elf jaar gewacht op dit resultaat
Estland weet niet te winnen van Europese laagvlieger

Historisch punt voor dwergstaat: "Ik heb elf jaar gewacht op dit resultaat"

16-11-2014 11:25

San Marino zorgde zaterdagavond voor een grote verrassing door in eigen huis één punt te pakken tegen het favoriet geachte Estland (0-0). Het eerste punt ooit in een kwalificatieduel voor een EK werd vanzelfsprekend gevierd als een overwinning. De tevredenheid was dan ook groot in het kamp van de voebaldwerg.

"Ik kan me de overwinning in Liechtenstein nog herinneren, maar dit punt is veel belangrijker. Ik heb elf jaar gewacht op dit resultaat. Ik baal wel van de kansen die we niet wisten te benutten. We willen als team dit resultaat opdragen aan Frederico Crescentini, een voormalig international die enkele jaren geleden is overleden. We hebben naar dit resultaat gezocht en eindelijk gevonden", aldus de aanvoerder van San Marino op de officiële website van de UEFA.

De bondscoach kon ook zijn geluk niet op. "Het is een resultaat van maanden hard werken. Het is een beloning voor de spelers en het zal nu zeker minder lang duren voordat we weer een soortgelijk resultaat zullen halen, zeker geen twaalf jaar."

Bondscoach Magnus Pehrsson van Estland was minder blij. "We hebben veel tactische fouten gemaakt. Een van de redenen waarom het allemaal niet lukte is dat de spelers niet goed hersteld waren van de wedstrijd tegen Noorwegen. San Marino speelde zoals verwacht, erg defensief en loerend op de counter. We hebben historie geschreven deze week, winnen in Noorwegen en gelijkspelen tegen San Marino."