Feyenoorder kwam uit het niets: Dat komt door z'n geweldige mentaliteit
"Hij speelde bij ons niet in de B1"

Feyenoorder kwam uit het niets: "Dat komt door z'n geweldige mentaliteit"

06-12-2014 13:16
2

De haast waterdichte defensie van Feyenoord wordt de laatste weken vaak geprezen. Terecht, vindt Cor Adriaanse. De jeugdtrainer van de Rotterdammers kijkt met veel plezier naar Sven van Beek.

Adriaanse had Van Beek onder zijn hoede op Varkenoord. Een aantal jaar geleden had hij echter niet kunnen denken dat de twintigjarige verdediger nu al zó ver zou zijn. "Hij speelde bij ons niet in de B1, want hij had Kongolo, Rekik en Aké (inmiddels PSV en Chelsea, red.) voor zich. Hij redt het uiteindelijk wel omdat hij een geweldige mentaliteit heeft, en dat heeft hij zelf gedaan", aldus de jeugdtrainer tegen de NOS.

Van Beek is volgens Adriaanse, die bekend staat om zijn harde hand, een goed voorbeeld voor alle talenten die dromen van De Kuip. "Als je niet hard traint, dan zit ik je achter de broek aan. Zeker als je talent hebt. Iedere training moet je beter willen worden. Als je naar Feyenoord 1 gaat, moet je winnen. Als je speelt wil je winnen, ook tijdens een trainingspartij. Zo niet? Dan doet je er niet alles aan."

Van Beek vormt dit seizoen samen met Terence Kongolo de hechte achterste linie bij Feyenoord. In dertien competitieduels kregen de twee opvolgers van Stefan de Vrij (SS Lazio) en Bruno Martins Indi (FC Porto), pas zeven treffers om de oren.