Koeman wil versterking voor 'uitgekleed' Southampton: Eén of twee spelers nodig
Koeman hoopt op nieuwe spelers, om bovenin mee te kunnen draaien

Koeman wil versterking voor 'uitgekleed' Southampton: "Eén of twee spelers nodig"

11-12-2014 15:53

Ronald Koeman heeft geen brede selectie bij Southampton. De Nederlandse coach hoopt dan ook dat er in de winterstop ten minste één speler aan de groep kan worden toegevoegd, liet hij donderdag weten.

Southampton speelt zaterdag uit bij Burnley en Koeman liet zich op de persconferentie uit over zijn selectie. "We zullen daarin keuzes moeten maken, maar ik denk dat we één of twee spelers nodig hebben", citeert NUsport de coach.

Koeman verloor in de zomer onder anderen Luke Shaw, Adam Lallana, Rickie Lambert en Calum Chambers en ook aan Morgan Schneiderlin en Jay Rodriguez wordt flink getrokken. Koeman heeft die aderlatingen prima weten op te vangen. De laatste weken struikelden zijn spelers over de topclubs in de Premier League, maar de vijfde plaats is na vijftien competitiewedstrijden meer dan behoorlijk.

"We speelden goed tegen Arsenal en United, maar de resultaten waren negatief. We creëerden genoeg kansen, maar scoorden slechts één keer. Daar moet je van leren, wil je de volgende stap maken." Hoewel zijn ploeg is afgezakt na nederlagen tegen Manchester City, Manchester United en Chelsea, raakt Koeman zeker niet in paniek. "Die vijfde plek is misschien wat normaler voor Southampton, maar we willen graag zo hoog mogelijk eindigen."