Cissé geeft FA gelijk na oliedomme elleboogstoten: Dat kun je gewoon niet doen
Newcastle drie wedstrijden zonder effectieve spits

Cissé geeft FA gelijk na oliedomme elleboogstoten: "Dat kun je gewoon niet doen"

31-12-2014 16:05
2

Papiss Cissé staat de komende drie wedstrijden aan de kant. De spits van Newcastle United gaf tegenstander Seamus Coleman van Everton tot drie keer toe een elleboogstoot. "Ze hadden gelijk."

De 29-jarige Senegalees scoorde eenmaal in het met 3-2 gewonnen duel, maar viel vooral op door gefrustreerde elleboogstoten, die hij Coleman bezorgde. Cissé kreeg het aan de stok met de verdediger in het strafschopgebied en bezorgde hem tot drie keer toe een elleboogstoot. Het incident was de scheidsrechter ontgaan, maar de Engelse voetbalbond FA schorste Cissé voor drie wedstrijden.

Hij mist nu de wedstrijden tegen Burnley, Leicester City en Chelsea. "Ik zou die wedstrijden graag hebben gespeeld, maar ik deed iets wat fout is en de FA heeft groot gelijk dat ze mij schorsen", zegt de spits tegen de BBC. "Ik ben zo niet, ik ben geen agressieve speler, maar in het voetbal kun je zoiets gewoon niet doen", besluit de ploeggenoot van Nederlanders Tim Krul, Vurnon Anita en Siem de Jong.

De spits was bij Newcastle bezig aan een uitstekend seizoen. In dertien wedstrijden wist hij al negen keer te scoren. Cissé moest het daarbij vaak doen met invalbeurten en is daardoor erg effectief: per 71 minuten maakt hij een doelpunt.