Koeman zei echter dat hij het geen goed idee vond dat ik weg zou gaan
"Op een gegeven moment ben ik vooral aan mezelf gaan denken"

"Koeman zei echter dat hij het geen goed idee vond dat ik weg zou gaan"

06-01-2015 16:47
1

Feyenoord raakte afgelopen zomer zijn centrale verdedigingsduo kwijt. Stefan de Vrij opteerde voor een transfer naar SS Lazio, terwijl Bruno Martins Indi viel voor de charmes van FC Porto.

Van paniek was weinig sprake in Rotterdam. En terecht, zo blijkt halverwege de Eredivisie. In Sven van Beek en Terence Kongolo - beiden twintig jaar - heeft Feyenoord opnieuw een talentvol centraal duo uit de eigen opleiding klaargestoomd. De twee moesten lang wachten op een kans in de Kuip, toen deze afgelopen zomer kwam grepen zij die kans met beide handen aan.

In gesprek met de NOS vertelt Van Beek dat er in de jeugd van Feyenoord nog weleens aan hem getwijfeld werd. "Dat merkte ik wel. Ik kreeg minder aandacht dan anderen. Ik had weinig vertrouwen in mezelf. Ik ben altijd iemand geweest die aan anderen dacht. Op een gegeven moment ben ik vooral aan mezelf gaan denken", zegt Van Beek op de website van de omroep.

Net als zijn maatje in het centrum, werd ook het geduld van Kongolo op de proef gesteld. De jonge verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, legde zelfs een vertrekwens neer bij toenmalig trainer Ronald Koeman. Uiteindelijk kwam die kans in de Kuip er toch, Kongolo ontwikkelde zich vervolgens zo snel dat hij zelfs met het Nederlands elftal mee mocht naar het WK in Brazilië.

"Ik wilde spelen. Koeman zei echter dat hij het geen goed idee vond dat ik weg zou gaan. Ik zou een kans krijgen en moest die grijpen. Dat heb ik uiteindelijk gedaan. Maar het duurde wel lang", zegt Kongolo, die momenteel met Feyenoord in Dubai verblijft. De club werkt toe naar de Eredivisie-hervatting. De eerste plek lijkt buiten bereik, maar toch blijft Van Beek hopen: "Ik verwacht het onverwachte. Je weet het maar nooit", aldus Van Beek op de NOS-site.