Roda JC dreigt belangrijke pion kwijt te raken: We denken er over na
Pluim weg bij Roda?

Roda JC dreigt belangrijke pion kwijt te raken: "We denken er over na"

06-01-2015 23:28
1

Wiljan Pluim kan deze maand inderdaad de deur achter zich dicht trekken bij Roda JC. Dat heeft zijn zaakwaarnemer, Robert Postma, dinsdagavond laten weten. Voetbal International liet eerder op de dag al weten dat NAC Breda, Willem II en Inter Baku de middenvelder volgen.

In gesprek met 1Limburg laat Postma weten dat de drie eerdergenoemde clubs interesse hebben getoond in zijn cliënt. "Het is nog niet heel concreet, maar wel dusdanig dat we erover nadenken", bevestigt de belangenbehartiger. Bij Inter Baku, afkomstig uit Azerbeidzjan, is Roland Vroomans overigens technisch directeur. Tot eind oktober was nog hoofd opleidingen bij Roda JC, de club van Pluim.

Pluim staat in ieder geval open voor een vertrek naar de Eredivisie of het buitenland. "Elke speler heeft zijn ambitie. Maar hij heeft het ook heel erg naar zijn zin bij Roda", besluit Postma. Wim Collard, directeur bij de club uit Kerkrade, laat weten dat nog geen enkele club zich officieel heeft gemeld. "En dat geldt ook voor alle andere spelers van Roda JC", aldus de bestuurder tegenover de regio-omroep.

Roda JC degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie. Het doel is om na één seizoen terug te keren op het hoogste niveau. Daarbij kan de club Pluim goed gebruiken. De achterstand op koploper NEC bedraagt na negentien wedstrijden zes punten. De club heeft nog negentien wedstrijden om dat gat te dichten.