'Odegaard naar Real Madrid is leuk, maar Ajax zie ik als de beste keuze'
Toptalent heeft volgens Noorse media keuze al gemaakt

'Odegaard naar Real Madrid is leuk, maar Ajax zie ik als de beste keuze'

07-01-2015 11:12
11

Niet Ajax, maar Real Madrid lijkt de volgende werkgever van Martin Odegaard te worden. Oud-Ajacied en landgenoot André Bergdølmo had een andere keuze gemaakt als hij in de schoenen van Ödegaard zou staan.

"Op zich zou het leuk zijn voor het Noorse voetbal als Odegaard naar Real Madrid gaat. Maar ik heb altijd gezegd dat ik Ajax als de beste keuze zie", aldus de oud-verdediger tegen Ajax Showtime.

"Ik weet wat er zal gebeuren met de ontwikkeling van Odegaard als hij voor Ajax kiest", vervolgt Bergdølmo. "Toen ik bij Ajax speelde, braken er veel jonge spelers door, zoals Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Cristian Chivu en Rafael van der Vaart. Zij hebben vervolgens allemaal een fantastische carrière gehad. Ik denk dat ze Ajax stuk voor stuk dankbaar zijn. De club bood hen de beste manier om zich te ontwikkelen."

Dát Odegaard het niveau van Ajax aankan, staat voor Bergdølmo vast. "Hij draait momenteel een goed seizoen en is van een onbekende gestegen tot debutant in het Noorse elftal. Hij is tweevoetig en mentaal sterk. Ik denk dat hij in het Ajax-systeem het beste zou functioneren als aanvallende middenvelder."