Cultheld strijkt neer bij nieuwe club met enorme Ajax-tatoeage op rechterarm
Spits vertrekt naar Portugese club

Cultheld strijkt neer bij nieuwe club met enorme Ajax-tatoeage op rechterarm

13-01-2015 00:33
6

Hyun-Jun Suk belandde in januari 2010 op bijzondere wijze bij Ajax, sleepte een contract in de wacht en versleet vervolgens de ene na de andere club. Maandagavond tekende hij bij Vitoria FC.

Suk heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2018 bij de Portugese club. Dat maakte Vitoria maandagavond wereldkundig. Hij transfereert binnen de landsgrenzen, want de Zuid-Koreaan (23) speelde tot voor kort bij CD Nacional.

Suk is in Nederland bekend van zijn periodes bij Ajax en FC Groningen. De spits meldde zich in 2010 op de bonnefooi aan de rand van het Amsterdamse trainingsveld en mocht zijn kunsten laten zien van Martin Jol. De toenmalige trainer van Ajax was zo indruk van Suk, die een eenjarig contract afdwong. In totaal speelde hij drie wedstrijden voor Ajax, dat hem vervolgens verkocht aan Groningen.

Na vijftien optredens in De Euroborg belandde de Aziaat in de winter van 2013 bij CS Maritimo in Portugal. Die club stuurde hem een half jaar later naar Al Ahli en weer een jaar later streek Suk neer bij Nacional, dat hem nu doorverkoopt aan Vitoria. Bij zijn presentatie bleek Suk een enorme tatoeage van Ajax te hebben genomen.