NAC voldoet niet aan wens van vleugelaanvaller: Dat vinden wij veel te laag
Speler wil zelf graag buitenlandse transfer afdwingen

NAC voldoet niet aan wens van vleugelaanvaller: "Dat vinden wij veel te laag"

26-01-2015 16:00
4

NAC Breda weigert zich vooralsnog neer te leggen bij een vertrek van Elson Hooi. Voetbal International maakte in het weekeinde melding van een naderende overeenkomst met het Deense Viborg FF, maar de Eredivisie-club is minder stellig.

"De huursom die Viborg wil betalen, vinden wij veel te laag. En ik denk niet dat zij een transfersom kunnen betalen. Wat mij betreft maakt Elson het seizoen bij ons af", laat technisch directeur Graeme Rutjes weten aan BN/De Stem. Zelf wil de vleugelaanvaller graag vertrekken in Breda, omdat de nieuwe trainer Robert Maaskant in hem geen vaste waarde ziet.

Hooi zat zondag tijdens de derby tegen Willem II (0-0) zelfs op de tribune en zal maandagavond in actie komen met het beloftenteam. Ondertussen is er ook belangstelling voor Aleksandar Damcevski, die ondanks een meerjarige verbintenis mag uitkijken naar een nieuwe club. FC Aktobe is een optie. "Ik weet dat zijn zaakwaarnemer contact heeft in Kazachstan", aldus Rutjes.

Het is twijfelachtig of Damcevski zelf oren heeft naar een avontuur in Kazachstan. Eerder verklaarde hij bij voorkeur in West-Europa te willen blijven spelen.