In het kort: 'kampioensduel' PSV al uitverkocht, Van Dijk ondanks rood in finale

In het kort: 'kampioensduel' PSV al uitverkocht, Van Dijk ondanks rood in finale

12-03-2015 19:45
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kampioensduel(s) PSV uitverkocht
Het lijkt haast zeker dat PSV dit seizoen de titel pakt in de Eredivisie. Maar op welk moment de Eindhovenaren kampioen worden, is nog niet bekend. De thuisduels met sc Heerenveen en PEC Zwolle zijn inmiddels uitverkocht, meldt het Eindhovens Dagblad. PSV speelt op 18 april tegen Heerenveen en een week eerder tegen PEC. Mocht Ajax nog punten verspelen, kan PSV al tegen PEC kampioen worden.

Van Dijk kan tóch spelen in finale
Celtic-verdediger Virgil van Dijk leek de finale in de Schotse League Cup te moeten missen wegens een rode kaart. Maar die prent is geseponeerd. Afgelopen weekeinde pakte Van Dijk in het duel met Dundee United rood na een overtreding op Callum Butcher. Saillant detail is dat Celtic het in de finale van de League Cup op Hamden Park opneemt tegen nota bene Dundee United.

Aanwinst voor Jupiler League-club
Tim Janssen maakt het seizoen af bij De Graafschap. De 29-jarige aanvaller was sinds 2 maart op proef bij de club uit Doetinchem. "Tim traint met ons mee en maakt een goede indruk", zei trainer Jan Vreman. "Hij is nog niet helemaal wedstrijdfit, daar werken we aan. We denken dat hij met zijn voetballende kwaliteiten en ervaring iets toe kan voegen aan onze groep." Janssen kwam in het verleden uit voor NEC, RKC Waalwijk, FC Zwolle en FC Eindhoven. De laatste vijf seizoenen speelde hij in de Deense competitie bij Esbjerg FB en FC Midtjyland. De Graafschap heeft een optie voor nog een jaar.

Besluit over nieuw stadion Dordt
Het ziet er naar uit dat FC Dordrecht een nieuw stadion krijgt. Dat geeft algemeen directeur Ad Heijsman aan in Voetbal International. "In mijn ogen hebben we nu alles voor elkaar. We weten waar het stadion moet komen, hoe we het gaan financieren en wat er nog moet gebeuren. Ik ben bijzonder hoopvol gestemd dat FC Dordrecht eindelijk kan verhuizen", aldus de directeur. Dordt wacht nu op de gemeenteraad en het college van B en W voor een definitief besluit.

Robben mist duel
Arjen Robben mist zaterdag de wedstrijd van Bayern München tegen Werder Bremen wegens een blessure. Zijn club heeft dit donderdag laten weten. Ook de Fransman Franck Ribéry is niet beschikbaar vanwege een kwetsuur aan zijn enkel. Robben viel woensdag in het duel in de Champions League met Shakhtar Donetsk (7-0) na ruim een kwartier geblesseerd uit vanwege een beklemde zenuw in zijn linkerbeen. Hij liet na afloop van de wedstrijd weten dat hij na een paar dagen rust weer beschikbaar zou zijn.

Oranje vijfde
Het Nederlands voetbalelftal bezet ook op de nieuwe ranglijst van de wereldvoetbalbond FIFA de vijfde plaats. De top-negen is hetzelfde gebleven. Duitsland voert de lijst aan met 1770 punten, voor Argentinië (1577) en Colombia (1499). Nederland heeft 1415 punten. Italië steeg twee plekken van de twaalfde naar de tiende plaats. Spanje verdween uit de top tien en staat nu elfde. Eind maart staat voor Nederland weer een EK-kwalificatiewedstrijd gepland tegen Turkije.

Beeld Theo Bos
Het overleden Vitesse-icoon Theo Bos krijgt op zaterdag 14 maart een borstbeeld op Papendal. Vitesse kondigt via de officiële kanalen aan dat alle fans zijn uitgenodigd voor de onthulling van het beeld. Vitesse Legends speelt aansluitend een wedstrijd tegen ‘Team Theo Bos’. Het borstbeeld is een initiatief van de Vitesse-aanhang.

Ajax moet eer van kampioenen hoog houden.
Ajax is de enige overgebleven kampioen in het toernooi van de Europa League. De Nederlandse titelhouder zag in de vorige ronde alle andere kampioenen sneuvelen: Legia Warschau, Aalborg BK, FC Salzburg, Celtic, Olympiakos en RSC Anderlecht. De Amsterdammers treffen donderdagavond Dnipro Dnipropetrovsk, de nummer twee van Oekraïne van vorig jaar.

International duikt op bij amateurs

Jerson Sheotahul en Collins John gaan hun geluk beproeven bij IJsselmeervogels. RTV Utrecht meldt dat de twee voormalig profvoetballers de komende periode een stage afwerken in een poging om een contract bij de topklasser af te dwingen. De 27-jarige Sheotahul speelde eerder voor onder meer Willem II en Volendam, tweevoudig international John kwam uit voor onder meer FC Twente en Fulham.

Forlán stopt als international
Diego Forlan beëindigt zijn loopbaan als international. De 35-jarige Uruguayaanse voetballer heeft dit donderdag bekendgemaakt. Hij maakte 36 doelpunten in 112 wedstrijden voor zijn land. Vier jaar geleden won hij met Uruguay de Copa America. Zijn beste prestatie op het WK was de vierde plaats in 2010 in Zuid-Afrika. 

"Het was een heel moeilijke beslissing", zei Forlan in Japan, waar hij speelt voor Cerezo Osaka. "Ik heb het shirt van Uruguay zolang gedragen, veel langer dan ik ooit had durven dromen. Maar dit is het beste moment. Er komen veel belangrijke wedstrijden aan, zoals de Copa America en kwalificatiewedstrijden voor het volgende WK. Ik wil plaats maken voor een nieuwe generatie." Forlan voetbalt sinds vorig jaar in Japan. Daarvoor stond hij onder meer onder contract bij Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid en Internazionale.