'Hoop eenzelfde weg te bewandelen als Janmaat en terug te keren bij Feyenoord'
"Ik hoop volgend jaar in De Kuip de spelen"

'Hoop eenzelfde weg te bewandelen als Janmaat en terug te keren bij Feyenoord'

28-04-2015 22:06

Moreno Rutten speelde in een grijs verleden als jeugdspeler bij Feyenoord. De centrale verdediger werd door de Rotterdammers opgepikt bij Willem II, omgeturnd naar een rechtsback en niet goed genoeg bevonden.

Rutten belandde bij FC Den Bosch en heeft inmiddels al drie seizoenen Jupiler League achter de rug. Hij is klaar voor een nieuwe stap. "Ik heb een aanbieding van FC Den Bosch gekregen, maar heb deze met veel respect afgewezen. Het was een goede aanbieding, maar ik kijk ook naar het sportieve plaatje. Ik wil een stap maken en wil mijn transfervrije status benutten", geeft Rutten aan bij FR12.

"Ik heb zelf voor ogen om de stap naar de Eredivisie te maken en vind dat ik daar ook aan toe ben. Er is genoeg interesse van clubs uit de Eredivisie, maar deze interesse is nog niet concreet", weet de verdediger. "Het is een risico dat ik neem, maar als je de stap echt wil maken moet je ook risico’s durven nemen. Ik heb mezelf de laatste jaren kunnen laten zien op dit niveau en ik denk dat genoeg clubs dat hebben gezien. Ik hoop dat ik volgend jaar actief ben in de Eredivisie."

"Ik hoop volgend jaar in De Kuip de spelen. Dat is waar je als jeugdspeler altijd tegenop gekeken hebt en daar wil ik uiteindelijk staan, namens of tegen Feyenoord. Het is ook een droom om ooit weer terug te keren bij Feyenoord, dat zou helemaal mooi zijn. Ik wil eenzelfde weg bewandelen als Daryl Janmaat door eerst een tussenstap te nemen om later terug te keren naar Feyenoord. Dat zou hartstikke mooi zijn", meent Rutten tot slot.