'Te dikke' Feyenoorder doet belofte en gaat bikkelen: 'Dat is wel de bedoeling'
Aanvaller miste vrijwel gehele voorbereiding

'Te dikke' Feyenoorder doet belofte en gaat bikkelen: 'Dat is wel de bedoeling'

25-05-2015 19:48
7

Het seizoen ging voor Feyenoord als een nachtkaars uit. De laatste weken van de competitie, evenals de play-offs voor Europees voetbal, liepen uit op een deceptie. Aanvaller Colin Kazim-Richards deelde in de malaise. 

De international van Turkije kreeg veel kritiek op zijn optredens. De aanvaller meent zelf te weten waarom hij het dit seizoen vaak moeilijk had. "Ik vind niet dat je mij moet beoordelen op dit seizoen. Ik heb de complete voorbereiding gemist", vertelt hij aan Metro. "Daardoor was het voor mij erg lastig, zeker nadat ik ook nog eens geblesseerd raakte."

"Ik ben er de persoon niet naar om excuses te zoeken, maar het is wel een feit dat het erg lastig is om zonder complete voorbereiding een seizoen lang mee te kunnen", gaat hij verder. "De laatste vijf weken was ik niet goed genoeg, dat weet ik. Maar ik ben 'ingehaald' door het seizoen. Door het missen van de voorbereiding heb ik geen goede basis voor de rest van het jaar kunnen leggen."

De spits kijkt nu al uit naar komend jaar. Feyenoord nam hem definitief over van Bursaspor, en dus is hij waarschijnlijk ook dan actief in De Kuip. "Iedereen moet zorgen dat hij al klaar is voor het nieuwe seizoen als de voorbereiding begint. Dus niet bij de club terugkomen en denken: zo, nu gaan we beginnen. Nee, alle spelers moet dan al fit zijn. Hopelijk neemt iedereen een trainingsschema mee op vakantie. Ik in ieder geval wel. Het is de bedoeling dat ik gewoon bij Feyenoord blijf, dus kom volgend seizoen maar gewoon weer naar me kijken. Dan mag je me écht beoordelen."