Oude bekende staat open voor Eredivisie-terugkeer: 'Wil nog twee jaar vlammen'
Middenvelder staat open voor Europa

Oude bekende staat open voor Eredivisie-terugkeer: 'Wil nog twee jaar vlammen'

08-06-2015 11:17
3

Youssouf Hersi is al ruim vier jaar weg uit Nederland, maar een terugkeer behoort tot de mogelijkheden. De 32-jarige middenvelder heeft zijn contract bij Perth Glory in overleg verscheurd, weet VoetbalPrimeur.

Hersi staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Nederland, zo laat zijn management aan deze site weten. De afgelopen vier seizoenen speelde hij in de Australische A-League. Bij Western Sydney Wanderers stond hij twee jaar onder contract en groeide hij uit tot één van de sterspelers. Perth Glory besloot hem vervolgens op te pikken, maar mede door blessures kwam hij daar minder vaak in actie. 

"Youssouf wil graag dichter bij huis gaan spelen", zegt zijn zaakwaarnemer tegen VoetbalPrimeur. "Hij was in Australië een belangrijke speler, maar in overleg is besloten om de verbintenis te beëindigen. Hij is nu 32, maar wil zeker nog twee jaar vlammen in Europa. Hij is fit. Of Nederland een optie is? Zeker."

Hersi maakte bij Ajax zijn debuut in het profvoetbal. Vervolgens speelde hij voor NAC Breda, NEC Nijmegen, sc Heerenveen, Vitesse, FC Twente, AEK Athene, De Graafschap, Western Sydney Wanderers en Perth Glory.