Nederlander slaat af: Newcastle en Liverpool gaan het allebei niet worden
"Na zijn aanstelling hebben we inderdaad met elkaar gesproken"

Nederlander slaat af: "Newcastle en Liverpool gaan het allebei niet worden"

19-06-2015 13:42
1

Boudewijn Zenden wordt niet de nieuwe assistent-trainer van Newcastle United of Liverpool. Dat laat de oud-voetballer vrijdag desgevraagd weten aan Voetbal International.

In Engeland werd de naam van Zenden de laatste weken in verband gebracht met de vacatures in Liverpool en Newcastle. "Er wordt een hoop geschreven, ja. De ene keer komt het uit de lucht vallen, sommige geruchten zijn wel logisch", aldus de oud-assistent van Chelsea tegen het weekblad. De link met het stoeltje op Anfield snapt hij wel.

"Ik heb bijvoorbeeld nog steeds goed contact met Jordan Henderson. We hebben twee jaar samengespeeld bij Sunderland, toen was hij een jonge jongen die nog moest doorbreken. Ik heb hem in die periode vaak geholpen", vervolgt hij. "Er zit wel wat in, dat mensen die link leggen. Maar ik heb niet rechtstreeks met mensen van Liverpool gesproken."

Zenden werd ook genoemd bij Newcastle, waar Steve McClaren sinds kort de scepter zwaait. "Na zijn aanstelling hebben we inderdaad met elkaar gesproken. Maar het is niet zo dat ik daar aan de slag ga. De geruchten zijn natuurlijk leuk, het geeft toch aan dat je met die mensen goed hebt samengewerkt, maar Newcastle en Liverpool gaan het allebei niet worden."

Wat het dan wél wordt, weet Zenden nog niet. "Het afgelopen jaar heb ik bewust wat meer eigen tijd genomen. Bij Jong PSV wilden ze me vorig jaar graag houden, maar daar ben ik niet op ingegaan omdat ik een jong gezin heb. Dus is zijn toekomst nog ongewis. 'Met PSV waren er serieuze gespreken over het hoofdtrainerschap van de A1-junioren, maar dat heb ik naast me neergelegd. Mijn toekomst ligt dus nog open."