AS Roma tovert 9 miljoen tevoorschijn en contracteert Rode Duivel
Middenvelder voor 100% eigenaar van middenvelder

AS Roma tovert 9 miljoen tevoorschijn en contracteert Rode Duivel

24-06-2015 20:15
1

AS Roma is officieel eigenaar van de Belg Radja Nainggolan. Dat maakt de Romeinse club woensdagavond bekend via de officiële kanalen. De middenvelder speelt al anderhalf jaar voor de club van Kevin Strootman.

Zijn vorige club Cagliari had echter nog een deel van de transferrechten van Nainggolan. Daar wilde Roma vanaf en dat is de club gelukt. Dat kost de club wel negen miljoen euro, zo staat in het persbericht. Italiaanse media melden echter dat het bedrag door aanvullende voorwaarden op kan lopen tot veertien miljoen euro.

Op Twitter laat Nainggolan weten ontzettend blij te zijn met de 'transfer'. 'Dit is een fantastische dag. Eindelijk ben ik honderd procent Giallorosso. Dit is wat de club en ik altijd wilden. Ik dank de club voor alle moeite. Ik zal ze op het veld terugbetalen, zoals ik in het verleden al heb gedaan. Forza Roma!'

De 27-jarige Nainggolan kwam in de winterstop van het seizoen 2013/2014 naar het Olimpico en bewees direct zijn waarde. In zijn eerste half jaar speelde hij zeventien wedstrijden voor Roma. Dat kwam mede door de zware knieblessure van Kevin Strootman. De Belg dook in het gat dat de Nederlandse middenvelder achterliet en werd een publiekslieveling. Ook bij de Rode Duivels veroverde hij een basisplaats.