Robben wordt nog steeds beter: Ik had het wel eens willen zien...
"Ook met de wind in de rug van een geweldig WK"

Robben wordt nog steeds beter: "Ik had het wel eens willen zien..."

01-07-2015 15:09
1

Arjen Robben is terug. De 31-jarige aanvaller miste de cruciale weken van het afgelopen seizoen door een spierblessure, maar is inmiddels vol goede moed aan de voorbereiding begonnen.

Fit blijven, dat is het devies van Robben voor de komende weken. Bayern München meldt op de clubsite dat de Nederlander 'zeer gretig' is begonnen. "Ja, ik kijk er wel weer naar uit. Individueel heb ik al goed getraind om nu fris te kunnen beginnen", vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

"Voor mijn gevoel wordt het allemaal nog niet minder bij me", vervolgt hij. "Sterker: Ook afgelopen seizoen heb ik gevoelsmatig nog een stap gemaakt. Het ging super, ook met de wind in de rug van een geweldig WK."

"Ik had wel eens willen zien wat er was gebeurd als ik tot op het eind had kunnen doorspelen. Ik stond op zeventien goals en acht assists in de Bundesliga toen ik geblesseerd raakte. In 'maar' 21 wedstrijden. Stel dat er nog acht, negen wedstrijden bij waren gekomen…"

Robben moest daardoor de topscorerstitel aan Alexander Meier van Eintracht Frankfurt laten. In het nieuwe seizoen heeft hij er overigens een concurrent bij. Douglas Costa rondde woensdag zijn transfer naar Bayern af en richt zich ook op de plek van Franck Ribéry.