'Advocaat krijgt zin: overbodige speler Van Gaal op weg naar Sunderland'
Ene Nederlandse trainer helpt de andere

'Advocaat krijgt zin: overbodige speler Van Gaal op weg naar Sunderland'

13-08-2015 13:57
1

De kans dat Dick Advocaat dit seizoen over Adnan Januzaj kan beschikken wordt groter en groter. De trainer van Sunderland moet alleen nog even wachten op Manchester United, de huidige werkgever van de Rode Duivel.

United stelt momenteel alles in het werk om Pedro van FC Barcelona over te nemen. Als dat gelukt is, krijgt Januzaj een vrijgeleide om op huurbasis naar Sunderland over te stappen. Dat meldt The Guardian donderdag.

Advocaat heeft bij de clubleiding van The Black Cats nogmaals aangedrongen op meer versterkingen. Afgelopen weekend leed de ploeg een ontluisterende 4-2 nederlaag bij Leicester City. Behalve Januzaj wil Sunderland ook Fabio Borini vastleggen. De bij Liverpool geflopte aanvaller moet Advocaat meer opties in de punt van de aanval geven.

De 24-jarige Borini speelde eerder al een seizoen op huurbasis voor Sunderland, maar weigerde toen definitief de overstap te maken. Inmiddels zou zijn houding veranderd zijn en staat hij wél open voor Sunderland. Het zou echter opnieuw om een huurtransfer gaan.

Opvallend is de tweet die Januzaj donderdag zelf de wereld inslingerde. De Belg insinueert daarmee dat de berichten voorbarig zijn en/of niet kloppen.