AZ gewaarschuwd voor West Ham-killer: Zegt genoeg over hun kracht en vorm

AZ gewaarschuwd voor West Ham-killer: "Zegt genoeg over hun kracht en vorm"

In het kader van de Europa League treedt AZ donderdagavond aan tegen Astra Giurgiu. Trainer John van den Brom is op zijn hoede voor de Roemeense opponent, die in de vorige ronde West Ham United uit het toernooi knikkerde. 

"Astra heeft West Ham United verslagen", vertelde de oefenmeester tijdens een persconferentie. "Dat is een heel knappe prestatie. West Ham is een prima ploeg uit de Engelse Premier League. Het was een verrassend resultaat, maar de overwinning was terecht."

Van de stelling dat AZ 'topfavoriet' is, wil Van den Brom dan ook niets weten. "Dat wilde ik nou net over Astra gaan zeggen", grapte hij tegen een journalist. "Nee, ik denk dat het verschil tussen beide teams niet zo groot is. Ik denk dat de kansen op fifty-fifty liggen. Na de wedstrijd kunnen we gaan herrekenen."

"Vorige week zijn Dennis Haar en Nick van Aart bij het duel tussen Astra en Steaua Boekarest wezen kijken. Ze wonnen met 2-0. Astra staat bovenaan in de Roemeense competitie. Dat zegt genoeg over hun kracht en vorm. Vooral voorin hebben ze enkele handige, ervaren spelers rondlopen. Het is aan ons om hen ver van ons doel af te houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s