Trainer Vreman van De Graafschap wil nog twee nieuwelingen

Kersverse eredivisionist hoopt concurrent NEC te verzwakken: Hij is in beeld

Kersverse eredivisionist hoopt concurrent NEC te verzwakken: "Hij is in beeld"

29-08-2015 10:56
1

De Graafschap is nog op zoek naar een sterke en ervaren verdedigende middenvelder. De Doetinchemmers hebben hun pijlen gericht op Tom Daemen, van mede-promovendus NEC Nijmegen. Daar is de speler op een zijspoor beland.

"Tom Daemen is bij ons in beeld", zegt technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap in gesprek met de Gelderlander. "Hij is een speler die wij nog niet in de selectie hebben." NEC heeft door de komst van onder meer Marcel Ritzmaier geen plek meer voor Daemen op het redelijk volle middenveld. Ook Gregor Breinburg raakte daardoor zijn basisplek kwijt, maar de oud-Graafschapper mag niet weg - en niet terug naar De Graafschap. Dat meldt de krant.

Niet alleen hoopt De Graafschap nog op een controleur, maar ook op een linker middenvelder. Daarvoor heeft de promovendus nog tot maandagavond de tijd. Inmiddels haalden trainer Jan Vreman en consorten met Cas Peters wel de gewenste aanvaller naar Doetinchem. Hij start niet tegen Excelsior. "Cas zit wel bij de selectie, maar een hele wedstrijd lukt nog niet. Hopelijk kan hij van waarde zijn als invaller." Vincent Vermeij start wel, in plaats van Erik Quekel. "Quekel heeft last van zijn teen gehad en daarom neem ik geen risico. Daarnaast is het ook zo dat hij nog niet gescoord heeft. Dat telt ook mee."