Van Geel spreekt zichzelf tegen en ziet geen kapitaalvernietiging: Nee

Van Geel spreekt zichzelf tegen en ziet geen kapitaalvernietiging: "Nee"

01-09-2015 16:50
5

Martin van Geel is dinsdag uitgebreid ingegaan op de afgelopen transferperiode en het komende seizoen. De technisch directeur van Feyenoord sprak uit dat men de doelstelling heeft geformuleerd om direct Europees voetbal te halen, door een plek in de top-drie of via de beker. En dat wekt verbazing.

"Als we rechtstreeks Europees voetbal halen, is het seizoen geslaagd. Dit jaar hebben we dat niet gehaald en dat doet nog steeds pijn", zei Van Geel eerder op de dag. En dat terwijl Feyenoord deze zomer veel nieuwe spelers van buiten haalde. Met die investeringen werd een ambitieuzere doelstelling verwacht. Van Geel legde echter al uit dat Ajax en PSV ook niet stil hebben gezeten

Van Geel zei vorig jaar nog dat een club als Feyenoord altijd voor de titel moet gaan. "Maar ik blijf het nu zeggen: dit is onze doelstelling", stelt hij nu bij RTV Rijnmond. "Hier hebben we ons als hele club over uitgesproken. Er is ambitie voldoende bij Feyenoord, we gaan altijd voor het allerhoogste. Als we iets kunnen pakken, zullen we het niet laten liggen."

In het afgelopen duel met PSV zagen we de gevolgen van de aankopen van deze zomer: Sven van Beek en Terence Kongolo, vorig jaar nog een succesvol centraal duo, speelden allebei als back. Betekent dat niet dat Feyenoord daar meer had moeten investeren? Volgens Van Geel niet. "We hebben met Karsdorp, Van Beek en eventueel Nieuwkoop voldoende mogelijkheden aan de rechterkant. En met Nelom, Verdonk en Kongolo hebben we aan de linkerkant ook voldoende mogelijkheden. Dat hebben we met elkaar besproken."

Is het dan geen kapitaalvernietiging dat de vorig seizoen zo sterke Van Beek nu als rechtervleugelverdediger moet acteren? "Nee, volgens mij niet", zo wuift de 'td' die suggestie weg.