Weigerende Stam wekt wrevel bij Maaskant: 'Wij bepalen wie waar speelt'

Weigerende Stam wekt wrevel bij Maaskant: 'Wij bepalen wie waar speelt'

24-09-2015 09:24
8

NAC Breda-speler Ronnie Stam werd tijdens het bekerduel met sc Heerenveen buiten de wedstrijdselectie gelaten door Robert Maaskant. Inmiddels is bekend waarom: de routinier weigerde tegen de Friese gasten te fungeren als rechtsback. 

Dat liet Maaskant woensdagmiddag weten aan het Algemeen Dagblad. De oefenmeester moest het tegen Heerenveen zonder zijn vaste rechtsback Dustley Mulder doen. Die kampte namelijk met een blessure. "Ronnie vond dat de noodzaak er niet was om hem als rechtsback op te stellen, omdat Vlatko Lazic er nog was  Maar de staf bepaalt nog altijd wie waar speelt. Daarom heb ik hem buiten de selectie gelaten", aldus Maaskant. 

Volgens Stam berust het hele incident echter op een misverstand. "Er was een communicatiefout tussen mij en de trainer. Ik zou sowieso niet spelen omdat ik last van mijn lies had", luidde zijn korte reactie. Maaskant liet daarop weten dat Stam wel degelijk wegens disciplinaire redenen ontbrak tegen Heerenveen. Stam heeft inmiddels zijn excuses aangeboden bij de selectie van NAC. Het bekerduel met Heerenveen werd dinsdagavond overigens met 0-1 verloren.