Heerenveen-sensatie hangt in lucht: Er liep geen vette meneer naar binnen

Heerenveen-sensatie hangt in lucht: "Er liep geen vette meneer naar binnen"

01-10-2015 17:15

De terugkeer van Afonso Alves bij sc Heerenveen roept een nostalgisch gevoel op, maar er ligt mogelijk meer in het verschiet. Riemer van der Velde volgt de situatie met interesse.

Van der Velde was in 2006 als Heerenveen-voorzitter verantwoordelijk voor de komst van Alves, die 4,5 miljoen euro kostte, uitgroeide tot een sensatie en in zijn eerste seizoen liefst 34 keer scoorde. De Braziliaanse spits is sinds deze week terug op het Friese trainingsveld, waar hij een contract in de wacht probeert te slepen.

"Voor iemand met 49 goals achter zijn naam en die bijna twintig miljoen heeft opgeleverd, moet je de deur open zetten", aldus Van der Velde in gesprek met de Volkskrant. Of een contract in het vat zit? "Dat is vers twee. Aan meetrainen kan hij geen rechten ontlenen. Hans (Vonk, technisch directeur van Heerenveen, red.) is hoofdverantwoordelijke en moet daar maar naar kijken."

De voortekenen zijn hoe dan ook goed, vindt Van der Velde. "Toen ik Afonso maandag zag, liep er geen vette meneer naar binnen. Hij zag er nog wel fit uit. En in het voetbal is het nooit, nooit. Stel: de huidige spits krijgt een zware blessure. Dan kan het altijd."

 

Thank you for this club receive me so well again thanks

Een foto die is geplaatst door Afonso Alves (@afonsoalves) op