Primeur bevalt Oranje-internationals allerminst: Natuurlijk een beetje vreemd

Primeur bevalt Oranje-internationals allerminst: "Natuurlijk een beetje vreemd"

05-10-2015 22:25
3

Op het kunstgras in Astana moet Nederland komend weekend in het spoor blijven van Turkije om nog een kleine kans te maken op de derde plaats in de EK-kwalificatie. En juist dát type ondergrond kan niet op waardering rekenen van de Oranje-internationals.

Het is voor het eerst dat het Nederlands elftal een kwalificatiewedstrijd op kunstgras moet afwerken. "Iedereen van ons heeft weleens op kunstgras gespeeld, maar het is natuurlijk wel een beetje vreemd", aldus Karim Rekik in gesprek met Metro. "Kunstgras is nooit lekker om op te voetballen, maar het is nu eenmaal zo. We zullen ermee moeten omgaan. Het is niet anders."

Ook Bas Dost is geen voorstander van kunstgras. "Het is heel raar dat we in de kwalificatiereeks ineens op kunstgras moeten spelen. Maar in de Champions League hebben we daar ook last van als we op bezoek gaan bij CSKA Moskou. Daar heb je soms nu eenmaal mee te maken." Eljero Elia ziet het anders. "Ik denk niet dat het in ons nadeel is, want wij zijn allemaal technische spelers en willen de bal graag snel rond laten gaan."