Zlatan krijgt lachers op zijn hand en doet aan zelfverheerlijking: 'Zonder mij?'

Zlatan krijgt lachers op zijn hand en doet aan zelfverheerlijking: 'Zonder mij?'

13-10-2015 08:30
1

Zlatan Ibrahimovic blijft de headlines maar halen met zijn leuke uitspraken. De Zweedse aanvaller liep met zijn vaderland directe plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk mis, maar was niet te beroerd voor een prima uitspraak. Zweden kan in de play-offs alsnog een ticket pakken.

"Ik wil het EK niet missen, ik kan me eigenlijk ook geen EK zonder Ibrahimovic voorstellen", aldus de aanvaller van Paris Saint-Germain na afloop van het treffen met Moldavië (2-0). Omdat ook Rusland won, van Montenegro (2-0), is Zweden veroordeeld tot het spelen van play-offs. Een Engelse journalist Henry Winter kwam in Aftonbladet met een mooi vervolg. "Een EK zonder Zlatan, is als Parijs zonder de Eiffeltoren."

Welk land hoopt Zlatan te treffen? "Welk land het ook is, het gaat een zwaar tweeluik worden. Alle landen geven tweehonderd procent, maar ik ben er zeker van dat we het EK gaan halen", aldus Ibrahimovic, die tegen Moldavië naast John Guidetti in de spits stond. "Jammer dat hij niet kon scoren. Ik verwacht veel van hem en er is een goede chemie tussen ons."