Sneer uit Engeland richting Oranje: De KNVB heeft een grote fout gemaakt

Sneer uit Engeland richting Oranje: "De KNVB heeft een grote fout gemaakt"

13-10-2015 14:02
12

De KNVB heeft een gigantische fout gemaakt door niet Ronald Koeman, maar Guus Hiddink aan te stellen als opvolger van Louis van Gaal. Dat stelt George Boateng.

Van Gaal trad na het succesvolle WK in Brazilië af en vervolgens ging Hiddink op zijn plek zitten, terwijl Koeman lange tijd de favoriet was. Met Hiddink en later Danny Blind aan het roer is de EK-kwalificatiereeks uitgedraaid op een drama. "De KNVB heeft een grote fout gemaakt", benadrukt Boateng in gesprek met Sky Sports.

"Ik wil niet zeggen dat Guus een slechte trainer is. Integendeel, hij is een fantastische trainer, een vaderfiguur. Maar hij was niet de juiste man voor dit Oranje. Koeman was perfect." De huidige manager van Southampton is nu geen kandidaat meer, mocht Blind ontslagen worden als het EK niet wordt gehaald. "Ik denk dat Ronald er niet eens over zou peinzen. Hij heeft de potentie om een topcoach te worden in Engeland en heeft op dit moment heel andere ambities."

Boateng vreest dat Oranje zich niet kwalificeert voor het EK in Frankrijk. Dinsdagavond is het moment van de waarheid. "Het zou een ramp zijn. Zonder Nederland is het EK niet hetzelfde", zegt de oud-middenvelder, die inmiddels in Engeland woont. "Het is moeilijk te begrijpen, want de groep is niet eens lastig."