Groningen treft Nederlander bij Slovan: Zij hebben de punten nog harder nodig

Groningen treft Nederlander bij Slovan: "Zij hebben de punten nog harder nodig"

21-10-2015 14:44
2

In de derde speelronde van de Europa League hoopt FC Groningen voor het eerst succes te boeken. Slovan Liberec is daarin de tegenstander. Bij de Tsjechische bekerhouder staat met Kevin Luckassen een Nederlander onder contract. 

De 22-jarige Luckassen, die door blessures dit seizoen nog niet veel in actie kwam bij Liberec, waarschuwt Groningen. "Slovan Liberec is in staat negentig minuten te gáán. Daarnaast zit het met het vertrouwen wel goed. De overwinning bij Olympique Marseille was een enorme stunt. Bijna heel de wedstrijd waren we aan het verdedigen en toch wisten we in de slotfase de 0-1 te maken", vertelt hij aan Voetbal International.

"En vooral in thuisduels hebben we het iedere tegenstander tot nu toe lastig gemaakt. In de competitie wonnen we vier van de vijf wedstrijden, eenmaal werd het gelijk. Alleen het duel met Sporting Braga was teleurstellend, van beide kanten was het saai."

De oud-speler van AZ heeft echter respect voor Groningen, dat na twee wedstrijden nog zonder punten is in de Europa League. "Ik zie ons niet als favoriet, we weten dat FC Groningen een lastige tegenstander is. Al hebben zij de punten nóg harder nog dan Slovan Liberec."