Groningen krijgt Europese lessen: Soms geef je niet eens zoveel weg

Groningen krijgt Europese lessen: "Soms geef je niet eens zoveel weg"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2015 om 23:02wo 21-10-2015 om 23:02

Op bezoek in Tsjechië hoopt FC Groningen donderdagavond de eerste Europese zege van het seizoen te boeken. Slovan Liberec is de tegenstander en Hedwiges Maduro ziet kansen voor zijn ploeg.

Maduro speelde in het verleden vaker in Tsjechië. "Ik heb hier vaak gewonnen en laten we hopen dat het morgen hetzelfde is", laat hij weten op de clubwebsite van Groningen. "Het begin van de wedstrijd wordt misschien wat aftasten, maar we krijgen altijd een paar kansen en die moeten we afmaken. Een doelpunt maken en van onze eigen kracht uitgaan."

Groningen verloor de eerste twee Europa League-duels van achtereenvolgens Olympique Marseille (0-3) en Sporting Braga (1-0). "Soms geef je niet eens zoveel weg, maar één kans is al genoeg voor een tegendoelpunt. Daar moeten we alert op zijn. We weten heel goed dat we hier punten moeten pakken en gaan ons uiterste best doen voor een goed resultaat te gaan. De punten zijn voor ons het belangrijkste, het maakt niet uit hoe. We hebben er veel zin in."

Opnieuw zijn er veel Groningen-supporters aanwezig om hun ploeg te steunen. "'Steun in een uitwedstrijd is altijd mooi, maar de komst van zoveel supporters is natuurlijk fantastisch en het geeft aan hoe deze wedstrijd leeft", aldus coach Erwin van de Looi. "En we kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. De hoeveelheid supporters is iets unieks, dat hebben ze hier vast nog niet vaak meegemaakt en gaan ze ook niet vaak meer meemaken denk ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt Slovan Liberec - FC Groningen?

Zege Slovan Liberec
27%
Gelijkspel
16%
Zege FC Groningen
57%
(879 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws