Groningen wil niets weten van complex: Feyenoord doet het niet veel beter

Groningen wil niets weten van complex: "Feyenoord doet het niet veel beter"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2015 om 10:40do 22-10-2015 om 10:40

Ondanks twee nederlagen in de eerste twee Europa League-duels heeft Bryan Linssen er nog alle vertrouwen in dat FC Groningen kan overwinteren in Europa. Een overwinning op Slovan Liberec kan de noorderlingen donderdagavond op het goede spoor zetten.

"Ik hoop het!", blikt de aanvaller vooruit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Slovan Liberec was voor mij een onbekende club, tot we afgelopen week beelden van ze hebben bekeken. Het is een hardwerkende ploeg. Iedere speler is bereid om het vuile werk op te knappen en niemand schuwt de duels. Het wordt geen gemakkelijke klus, want ze wonnen natuurlijk niet voor niets bij Olympique Marseille. Maar hopelijk staan wij na morgenavond in punten gelijk met Slovan Liberec."

Dat Groningen te licht is voor de Europa League, wil er bij Linssen absoluut niet in. "Wij hebben nog steeds een kans om te overwinteren. Daar moeten we dus vol voor gaan. Ik merk wel dat de tegenstanders veel volwassener zijn dan de eredivisieploegen. Sporting Braga hield bijvoorbeeld continu zes man achter de bal. De verdedigende jongens speelden puur op resultaat, heel zakelijk. En voorin hadden ze vier gasten, die allemaal een goede actie in de benen hadden. Daarnaast valt het verschil in fysieke kracht me op."

Groningen won dit seizoen nog geen enkel uitduel, maar volgens Linssen is daar een logische reden voor. "Oké, we hebben alle uitwedstrijden verloren, maar we speelden tegen Ajax, PSV, Vitesse en FC Utrecht. En in de Europa League tegen Braga. Nou, dan wens ik je veel succes. Feyenoord doet het niet veel beter, denk ik. Misschien winnen ze alleen bij Utrecht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt Slovan Liberec - FC Groningen?

Zege Slovan Liberec
27%
Gelijkspel
16%
Zege FC Groningen
57%
(879 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws