Transferstunt van PEC kan 'worst-case scenario' opleveren: 'Wil niemand'

Transferstunt van PEC kan 'worst-case scenario' opleveren: 'Wil niemand'

05-02-2016 09:34
5

Youness Mokhtar is terug bij PEC Zwolle. Hij liet onlangs zijn contract bij Al-Nassr ontbinden en tekende bijna voor Kayserispor, maar in plaats daarvan is Zwolle zijn bestemming. Op het oude nest hoopt hij aan spelen toe te komen, al is dat nog onzeker.

"Ik heb geen spijt van de keuze voor Al-Nassr, maar op een gegeven moment gingen we zonder vleugelaanvallers spelen. Dat ligt mij gewoon minder. Daarnaast kwam de club zijn betalingsplicht niet na, waardoor ik dankzij de reglementen van de FIFA mijn contract eenzijdig kon opzeggen. Mijn advocaat is er mee bezig dat ik mijn salaris, waar ik nog recht op heb, nog krijg", aldus Mokhtar in De Telegraaf.

Hij kwam dit seizoen zowel voor FC Twente als Al-Nassr uit, waardoor Mokhtar niet voor PEC mag spelen, al probeert hij dat samen met PEC alsnog af te dwingen. "Als ik niet mag spelen, moet ik mijn teamgenoten op de training maar scherp houden. Al is dat natuurlijk wel een worst-case scenario. Geen enkele voetballer wil vanaf de zijlijn toekijken, dus ik ook niet."

Omdat Mokhtar niet voor Kayserispor besloot de trainer Tolunay Kafkas van de Turken hem een klap uit te delen. "Je moet voor jezelf de juiste keuze maken. Dat moment heeft niet de doorslag gegeven, maar het speelt wel mee in mijn beslissing om weer in Nederland te gaan spelen", zegt Mokhtar vervolgens in De Stentor. "Bij PEC heb ik mijn beste tijd als voetballer gehad. Ik wil hier vertrouwen opdoen, mezelf weer kunnen zijn."