Van Gaal geniet: Dat hij vervolgens twee keer scoort, dat is fantastisch

Van Gaal geniet: "Dat hij vervolgens twee keer scoort, dat is fantastisch"

25-02-2016 23:50
6

Met een zeer tevreden gevoel stond Louis van Gaal donderdagavond na de 5-1 zege van Manchester United op FC Midtjylland de pers te woord. De Nederlander had genoten van het spel van zijn ploeg.

"Het was een fantastische prestatie", citeert Voetbal International Van Gaal in gesprek met Engelse media. "De fans zullen ongetwijfeld genoten hebben van ons aanvallende voetbal. Midtjylland kwam in de eerste helft maar één keer van de eigen helft af en het was meteen een doelpunt. Normaal krijg je dan een knauw in je zelfvertrouwen, maar wij bleven ons eigen spel spelen. We misten ook nog een strafschop, maar mijn ploeg bleef maar gaan. Ik moet de spelers dan ook complimenteren, er zat enorm veel beleving in de ploeg."

Wedden

Meer odds

Over debutant Marcus Rashford, die tweemaal scoorde, was Van Gaal ook lyrisch. "Marcus Rashford had een ongelofelijk mooi debuut. In de eerste helft maakte hij nog teveel loopacties naar de buitenkant. Ik heb hem in de rust gezegd dat hij voor het doel moest blijven en dat hij dan zou scoren. Dat hij vervolgens ook echt twee keer scoort, is fantastisch voor hem."