'Koeman heeft beste doelman van Europa': Maar Maarten heeft het ook goed gedaan

'Koeman heeft beste doelman van Europa': "Maar Maarten heeft het ook goed gedaan"

27-02-2016 15:30
8

Ronald Koeman mag zijn handjes volgens José Fonte dichtknijpen. De aanvoerder van Southampton vindt dat zijn club met Fraser Forster over de beste doelman van Europa beschikt. De sluitpost houdt Maarten Stekelenburg op de bank in St. Mary's.

Forster keerde begin januari terug na een slepende knieblessure, die hem liefst negen maanden aan de kant hield. "Het is duidelijk dat zijn terugkeer enorm belangrijk is voor ons", vertelt Fonte op de clubsite. "Maar Maarten heeft het ook heel goed gedaan", haast de Portugees zich te zeggen. "Ze eisen iedere dag het uiterste van elkaar."

"Fraser kwam terug en was meteen weer belangrijk. Het is echt ongelooflijk, heel knap van hem en de begeleiding", gaat Fonte verder. "Hij is waarschijnlijk de beste doelman van het land en van Europa, zonder twijfel. Sinds zijn terugkeer spelen we als team ook met meer vertrouwen en zijn we rustiger. Hopelijk kan hij zaterdag opnieuw de nul houden."

Forster is al zes duels op rij niet gepasseerd. De equipe van Koeman krijgt zaterdag om 16.00 uur het Chelsea van Guus Hiddink op bezoek.