'Laat de scheids ook op de persconferentie komen, dan kan hij antwoord geven'

'Laat de scheids ook op de persconferentie komen, dan kan hij antwoord geven'

05-03-2016 18:35

Arsène Wenger heeft Francis Coquelin in de rust van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur gewaarschuwd. De middenvelder had toen al een gele kaart gepakt, maar pakte na rust toch nog rood.

Dat vertelt Wenger na afloop van de tumultueuze derby, die in 2-2 eindigde. Tien minuten na rust kreeg Coquelin rood, waarna Tottenham een 0-1 achterstand omdraaide in een 2-1 voorsprong. "Hij weet dat hij een grote fout heeft gemaakt", aldus Wenger na afloop. "We hebben hem in de rust nog gewaarschuwd. Hij wilde het graag goed doen, maar zat mis bij die tackle."

"Hier moet hij snel van leren", vervolgt Wenger. "Het topniveau vraagt overtuiging, maar wel op een gecontroleerde manier. Over de kaarten voor hem kan ik niet klagen. Wel dat Dier (van Tottenham, red.) er niet af werd gestuurd. Misschien moet de scheidsrechter ook maar op de persconferentie verschijnen zodat hij je het antwoord kan geven."

Na de twee goals van Tottenham en de rode kaart van Coquelin redde Alexis Sanchez met een diagonaal schot een punt voor Arsenal.