PSV kan zich verzekeren van voorronde Champions League: Mooie periodes

PSV kan zich verzekeren van voorronde Champions League: "Mooie periodes"

11-03-2016 14:11
1

Als PSV zaterdag sc Heerenveen aan de zegekar bindt, is de ploeg van trainer van Phillip Cocu zeker van plaatsing voor de voorronde Champions League. De koploper is dan immers niet meer te achterhalen door nummer drie Feyenoord.

Het duel met Heerenveen is het begin van, zoals Cocu zegt, 'een hele mooie week'. De trainer doelt daarmee op de return in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid en de Eredivisie-topper tegen Ajax. "Dit zijn toch de mooie periodes voor voetballers", zegt Cocu vrijdag op de persconferentie.

Eerst wacht echter Heerenveen. "Daar zullen we ons op moeten focussen. Heerenveen is een aardige ploeg met verschillende kwaliteiten", waarschuwt Cocu. "We zitten in een goede flow, maar kunnen geen seconde achterover leunen."

Met de competitiekraker tegen Ajax van volgende week in het achterhoofd moet Davy Pröpper op zijn tellen passen. Hij staat op scherp, maar speelt gewoon. Cocu daarover: "Als je te veel met een mogelijke schorsing bezig bent gaat het teveel je spel beïnvloeden. Dat is niet goed."