'Conte kijkt naar Serie A voor Chelsea-versterkingen: Juve en Roma de dupe'

'Conte kijkt naar Serie A voor Chelsea-versterkingen: Juve en Roma de dupe'

05-04-2016 09:50

In het kielzog van Antonio Conte verhuist mogelijk een hele enclave uit de Serie A naar Chelsea. De huidige bondscoach van Italië kijkt voor versterkingen naar Juventus, Napoli en AS Roma.

Conte wil de defensie van Chelsea van vers bloed voorzien. Leonardo Bonucci staat bovenaan zijn verlanglijstje, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Juventus meewerkt aan een transfer. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De trainer ziet Antonio Rudiger van AS Roma als alternatief. De Duitser wordt momenteel gehuurd van VfB Stuttgart, maar Roma heeft een optie tot koop bedongen.

Ook voor een middenvelder klopt Conte mogelijk aan bij Roma. De Belg Radja Nainggolan is in beeld op Stamford Bridge. Zijn prijskaartje van veertig miljoen euro is echter fors. Voor de spitspositie zijn tot slot Gonzalo Higuain (Napoli), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) en Romelu Lukaku (Everton) in beeld, schrijft de roze sportkrant.

Hoewel Conte bij Juventus eerder succesvol samenwerkte met Paul Pogba, is de komst van de Fransman naar Chelsea onwaarschijnlijk. De middenvelder moet liefst honderd miljoen euro kosten.