Felle reactie KNVB: Marokkanen, Turken, Joden, Friezen, het maakt niet uit

Felle reactie KNVB: "Marokkanen, Turken, Joden, Friezen, het maakt niet uit"

15-04-2016 20:23
81

Ook de KNVB heeft gereageerd op de uitlatingen van Johan Derksen over Marokkanen. De reactie van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, op de voetbalanalist is fel.

Derksen stelde maandag bij Voetbal Inside dat 'er heel wat clubs naar de kloten zijn gegaan omdat ze in een wijk liggen met veel Marokkaanse gezinnen'. Dat strookt volgens Van der Zee niet met de werkelijkheid. "Wat Derksen zegt, klopt niet. Volgens mij hebben wij meer ervaring met voetbal dan hij. We weten precies bij welke clubs de problemen zitten en die pakken we aan", zegt de KNVB-directeur tegen de NOS.

Problemen in het voetbal zijn in de ogen van Van der Zee niet het gevolg van achtergrond of geloof. "Voetbal is een volkssport. Het probleem ligt niet altijd bij één groep. Marokkanen, Turken, Joden, Friezen, het maakt niet uit."

Minister van Sport Edith Schippers reageerde eerder ook op Derksen. Van der Zee: "Ze zegt dat het een reëel probleem is, maar ik weet niet of de minister de feiten kent. Wij zien dit in ieder geval niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie