Groep 7: Servië op één, Spanje op twee

13-10-2005 00:53

San Marino - Spanje 0-6 Spanje moest winnen om nog kans te maken op rechtstreekse kwalificatie. Tegen voetbaldwerg San Marino mocht dat geen probleem zijn, en dat was het ook niet. Al in de eerste minuut zette Antonio Lopez de bezoekers op voorsprong. Negen minuten later verschafte Torres Spanje al zekerheid over de zege. Twee goals van Ramos en nog eens twee treffers van Torres gaven de overwinning wat glans, maar zorgden niet voor een ticket naar Duitsland. Spanje zal zich door de barrages moeten worstelen, wil het dat bemachtigen. Servië en Montenegro - Bosnië Herzegovina 1-0 Servië kende een droomstart vanavond. Ex-PSV-spits Mateja Kezman scoorde al na vijf minuten de openingstreffer. Eigenlijk was dat al genoeg voor zekerheid over de groepswinst, want de Serviërs moesten enkel tegen Spanje een doelpunt slikken. Bosnië streed wel voor het waard was, maar kon de verdediging van de thuisploeg nooit écht onder druk zetten. Servië is zo de groepswinnaar en mag zich opmaken voor een avontuur in Duitsland. Litouwen - België 1-1 Een match die er absoluut niet meer toe deed, tenzij je belang hecht aan de vierde plaats in een kwalificatiegroep. Op het veld bleek dat geen van beide ploegen dat deed. In een saaie wedstrijd scoorde Karel Geraerts bij zijn debuut in de basis de openingstreffer. Olivier Deschacht was enkele minuten later zo vriendelijk om de bordjes weer in evenwicht te hangen. Hij kopte een ongevaarlijke bal, die Proto maar te vangen had, in eigen doel. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer. Anthuenis neemt afscheid op een manier die typerend was voor de campagne, inspiratieloos.