De Tien: de meest waardevolle spelers in de Europa League dit seizoen

De Tien: de meest waardevolle spelers in de Europa League dit seizoen

28-04-2016 10:10

De Europa League wordt donderdagavond weer hervat met de halve finales. Eerder kwamen in De Tien al de meest waardevolle spelers uit de Champions League aan bod. Vandaag in De Tien: de meest waardevolle spelers uit de Europa League, waarbij doelpunten en assists bij elkaar zijn opgeteld. Bij eenzelfde betrokkenheid geven de minste speelminuten de doorslag.

10. Rafa Silva (SC Braga – betrokken bij zeven goals)
Rafa Silva scoorde in 1070 minuten drie keer en bracht vier ploeggenoten in stelling. De Portugese middenvelder van Braga was betrokken bij zeven doelpunten, maar had hiervoor de meeste minuten uit deze top-tien voor nodig.

9. Borek Dockal (Sparta Praag – betrokken bij zeven goals)
Ondanks dat Borek Dockal in de kwartfinales werd uitgeschakeld, voert hij de ranglijst qua assists in de Europa League aan. De Tsjech leverde vijf assists af en maakte zelf twee doelpunten in 1029 minuten. 

8. Marco Reus (Borussia Dortmund – betrokken bij zeven goals)
Marco Reus kwam met Borussia Dortmund tot de kwartfinales, waar hij werd uitgeschakeld door zijn voormalig coach Jurgen Klöpp. De aanvaller wist in het Europese eindtoernooi vijf keer een doelpunt mee te pikken en was twee keer de aangever. Reus deed dit in 742 minuten en staat daarmee op de achtste plaats.

7. David Lafata (Sparta Praag – betrokken bij zeven goals)
David Lafata wist net als Reus vijf keer het net te vinden en ook gaf hij twee keer een assist. De Tsjech werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Shakhtar Donetsk. Lafata staat op de zevende plaats, omdat hij 558 minuten nodig had voor zijn doelpunten en assists.

6. Son Heung-Min (Tottenham Hotspur – betrokken bij zeven goals)
Son Heung-Min schopte het tot de achtste finales met Tottenham Hotspur. De Zuid-Koreaanse aanvaller vond in 504 minuten drie keer het net en bracht vier keer een ploeggenoot in stelling.

5. Dries Mertens (Napoli – betrokken bij zeven goals)
Dries Mertens scoorde voor zijn ploeg Napoli vijf keer en was tevens twee keer de aangever. De kleine Belg deed dit in slechts 417 minuten, wat hem de vijfde plaats oplevert.

4. José Callejón (Napoli – betrokken bij acht goals)
José Callejón maakte net als ploeggenoot Mertens vijf doelpunten, maar leverde daarbij ook drie keer een assist voor Napoli. Callejón was betrokken bij acht doelpunten van de Italianen. Dat levert hem de vierde plaats op. 

3. Cedric Bakambu (Vilarreal – betrokken bij negen goals)
Cedric Bakambu doet het met negen doelpunten meer dan verdienstelijk in de Europa League. De Congolese spits scoorde tot dusver negen keer. Een assist gaf hij (nog) niet. Bakambu is de enige speler in deze top-tien die nog actief is in het toernooi.

2. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund – betrokken bij tien goals)
Pierre-Emerick Aubameyang was voor Borussia Dortmund bij tien goals betrokken: hij was acht keer trefzeker en twee keer de aangever. De Gabonese spits en BVB werden in de kwartfinales uitgeschakeld door Liverpool. 

1. Aritz Aduriz (Athletic Club Bilbao – betrokken bij 12 goals)
Aritz Aduriz is de topscorer van de huidige jaargang van de Europa League. De Spanjaard wist tien keer het net te vinden en bracht tevens tweemaal zijn ploeggenoten in stelling. Aduriz werd met zijn club na strafschoppen uitgeschakeld door Sevilla in de kwartfinales.