Belgen verbaasd: Wilmots selecteert slechts twee diepe spitsen voor EK

Belgen verbaasd: Wilmots selecteert slechts twee diepe spitsen voor EK

29-04-2016 10:54
16

Marc Wilmots, bondscoach van de Rode Duivels, heeft tot 31 mei de tijd om zijn ideale selectie van 23 spelers voor het Europees kampioenschap samen te stellen. Eén ding is al wel duidelijk: hij neemt slechts twee diepe spitsen mee. 

"Buiten acht verdedigers (en drie doelmannen, red.) neem ik vier defensieve middenvelders, zes middenvelders die achter de spitsen kunnen spelen en twee aanvallers mee", aldus Wilmots in Le Soir. Van het kwartet Romelu Lukaku, Christian Benteke, Michy Batshuayi en Laurent Depoitre is er dus slechts voor de helft plaats in de groep.

De bondscoach maakt op 12 mei zijn eerste voorselectie bekend en heeft zijn huiswerk al af. "Ik wil een evenwicht bewaren en heb de namen van mijn 23 spelers en die van mijn zes reserven in mijn hoofd. Je moet altijd rekening houden met blessures, maar voorlopig is er één vraagteken en dat is Divock Origi (die Wilmots dus niet als diepe spits beschouwt).''

Hij wil de aanvaller van Liverpool, die nog een maand aan de kant staat, een kans geven. ''Ik ga hem een kans geven om erbij te zijn, net zoals ik dat met Koen Casteels gedaan heb voor het WK in Brazilië. Ik ben hier al vier jaar. Ik heb zekerheden, spelers die al het goede bevestigd hebben wat men van hen dacht. We nemen ook spelers in vorm mee en zij die goed gewerkt hebben tijdens het seizoen'', besluit de bondscoach.

De Rode Duivels beginnen op 13 juni aan het EK met de kraker tegen Italië.