Mertens kan Italiaanse top verlaten: Of ik verleng, of ik vertrek

Mertens kan Italiaanse top verlaten: "Of ik verleng, of ik vertrek"

29-04-2016 19:52
4

Dries Mertens is op een dood spoor beland in Italië. De vleugelspeler zit meer dan hem lief is op de bank bij Napoli. Toch is men bij de Italiaanse club tevreden over de voormalig PSV'er. Mertens zelf wil wel blijven bij de club, maar op één voorwaarde.

"Deze zomer komt er duidelijkheid: ofwel verleng ik, ofwel vertrek ik'', zegt Mertens tegenover Fan!. Volgens de Belg 'hangt het af van Napoli'. "We gaan praten over een contractverlenging." Mertens laat verder weten zich goed te voelen in Italië. "Ik woon er nu bijna drie jaar en het is geweldig. Het leven in Italië is echt wel goed. Dat is ook belangrijk in een carrière. Ik spreek vaak met jongens die weg zijn en ik hoor toch altijd dat ze het missen."

"Laatst speelde ik tegen Genoa, waar Goran Pandev (voormalig Napoli-speler, red.) speelt. Na afloop zijn we met een paar jongens van het team nog iets gaan eten met hem. Hij zei: de tijden die ik in Napels had, heb ik nergens anders beleefd", besluit Mertens. De flankspeler stond 2009 en 2011 bij FC Utrecht onder contract en speelde vervolgens twee jaar in de clubkleuren van PSV. Sinds de zomer van 2013 staat hij onder contract bij de club uit Napels.