Groningse smaakmaker wil blijven: 'Fantastisch als ik meteen Europa in ga'

Groningse smaakmaker wil blijven: 'Fantastisch als ik meteen Europa in ga'

12-05-2016 07:28
3

Oussama Idrissi sloot na de winterstop aan bij de A-selectie van FC Groningen en heeft zich ontpopt van invaller tot smaakmaker. De Trots van het Noorden wil dan ook verlengen met de twintigjarige aanvaller, die zijn opleiding bij Feyenoord genoot.

"Wij zijn in gesprek", zegt Idrissi in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb een goed gevoel bij Groningen, wil me hier graag verder ontwikkelen en een vaste waarde worden. We hebben er nog niet over gesproken hoe lang we met elkaar verder willen. Dat komt nog. Nu focus ik me eerst op Heracles. Het zou toch fantastisch zijn als wij in mijn eerste seizoen hier bij de club meteen de play-offs winnen en ik volgend seizoen gewoon met FC Groningen Europa in ga."

Idrissi tekende een contract tot medio 2017, met een optie voor nog een seizoen, toen hij vorig jaar zomer overkwam van Feyenoord A1. Uitgerekend tegen zijn oude club veroverde de Marokkaanse Nederlander op 16 april een vaste basisplaats. "Ik wist dat als ik een kans zou krijgen ik er dan moest staan. In een aantal wedstrijden ben ik belangrijk geweest voor het team. Dat het nu zo goed gaat is een beloning voor het harde werken."

Idrissi stond tot dusver zeven keer in de basis en viel negen keer in. Hij was drie keer trefzeker en gaf evenveel assists. "Bij vijf van onze laatste negen goals was ik betrokken. Dat is mooi. Daar doe je het voor. Morgen (vandaag, red.) hebben we weer een mooie wedstrijd. Dan moeten we het opnieuw laten zien en onze eindsprint doortrekken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie