Utrecht-talent klopt op de deur: 'Dat de fans me toezongen gaf me energie'

Utrecht-talent klopt op de deur: 'Dat de fans me toezongen gaf me energie'

15-05-2016 21:30
2

FC Utrecht plaatste zich zondag ten koste van PEC Zwolle (5-2) voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Eén van de vijf Utrecht-treffers werd geproduceerd door de zelfopgeleide Giovanni Troupée, die daarmee zijn eerste doelpunt voor de club maakte.

Net als in de heenwedstrijd (0-0) startte de rechtsback ook in de Galgenwaard weer in de basiself van de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Ik heb denk ik wel mijn visitekaartje afgegeven", aldus de trotse verdediger tegenover de camera’s van FOX Sports. "Ik ben blij met mijn treffer en hopelijk halen we nu Europees voetbal met Utrecht."

Van spanning was er volgens de achttienjarige speler niet echt sprake. "Met de zenuwen viel het mee. De trainer en het team hebben me veel vertrouwen gegeven en wanneer ik op het veld sta, speel ik gewoon mijn wedstrijd", zo vervolgt het talent, dat zichzelf omschrijft als multifunctionele back. "In eerste instantie wil ik mijn mannetje uitschakelen, maar daarnaast wil ik aanvallend óók een bijdrage leveren. Het was mooi dat de fans me toezongen, dat gaf me heel veel energie."

In de finale van de playoffs wacht Heracles Almelo. De Heraclieden waren in eigen huis na verlenging met maarliefst 5-1 te sterk voor FC Groningen, dat het heenduel eerder deze week nog wel wist te winnen met 2-1.