Van Bronckhorst in de leer bij kersverse Ajax-trainer Bosz: 'Dan zuig je alles op'

Van Bronckhorst in de leer bij kersverse Ajax-trainer Bosz: 'Dan zuig je alles op'

26-05-2016 07:45
5

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Ajax. Niet alle Amsterdamse fans zijn daar blij mee, gezien diens verleden bij Feyenoord. In Rotterdam heeft hij volgens Giovanni van Bronckhorst, de huidige trainer van Feyenoord, goed werk verricht als technisch directeur. Ook Marko Vejinovic is lovend.

"Peter heeft mij destijds teruggehaald naar Feyenoord als speler. We voerden in die periode goede gesprekken", vertelt Gio in De Telegraaf. Ook aan het begin van de carrière van Van Bronckhorst was Bosz belangrijk. "Hij was een van de eerste spelers die een grote toekomst voor mij als voetballer zag. Dat vertelde hij ook tegen me."

"Hij leerde me alle dingen van het voetbalvak. Hij was international, ik kwam net kijken. Dan zuig je alles op. Bij Feyenoord hadden we een zeer ervaren lichting, voor mij was dat ideaal", vervolgt de trainer van Feyenoord, die als cursist in de leer ging bij Heracles Almelo. "Ik heb daar veel van zijn werkwijze gezien. Die is geweldig. Peter heeft een sterke eigen visie. En die vertaalt hij goed naar het veld."

Vejinovic vindt Bosz ook een prima trainer. "Ik heb drie jaar met hem gewerkt bij Heracles en twee jaar bij Vitesse. Ik heb enorm veel van hem geleerd en ben een betere voetballer geworden onder Bosz", stelt de middenvelder. "Hij is een heel goede trainer en ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook bij Ajax zal laten zien. Bosz is eraan toe om een topclub te trainen."