Nieuw avontuur lonkt voor De Jong: Wordt waarschijnlijk iets heel leuks

Nieuw avontuur lonkt voor De Jong: "Wordt waarschijnlijk iets heel leuks"

05-06-2016 08:56
4

Henk de Jong heeft opnieuw benadrukt dat hij openstaat voor een terugkeer bij SC Cambuur. De formatie uit Leeuwarden is op zoek naar een nieuwe trainer, nu Marcel Keizer vertrokken is naar SC Cambuur.

Sinds het plotse afscheid van Keizer gonst de naam van De Jong rond bij Cambuur. Opvallend, aangezien de Fries in februari opstapte bij de gedegradeerde club. "Hartstikke mooi toch, dat ze mij als opvolger noemen. De deur staat altijd open, maar ik ben nog niet benaderd door directeur Ard de Graaf", aldus De Jong tijdens praatprogramma BYNT. "We hebben wel contact gehad overigens. Ik wil graag ooit terug als trainer van Cambuur, maar ik wil de club nu niet in een lastig parket brengen."

Mogelijk is er voor de oefenmeester wél een ander avontuur in de maak. "Ik had al een club kunnen hebben. Maar je moet ook de juiste club vinden. Bepaalde jongens gaan in Nederland gewoon voor. Als je naar het buitenland gaat, ben je in Nederland niet meer in de picture. Als ik ergens een miljoen kan verdienen, ga ik wel naar het buitenland hoor."

"Ik heb meerdere droomclubs. Cambuur is zeker ook mijn droomclub, ooit weer. Maar zoals het nu lijkt blijf ik trainer in Nederland. Het wordt waarschijnlijk iets heel leuks. Er zijn contacten", besluit De Jong.